TV-kanalen i Pakistan: ”Vi får ikke mislykkes!”

IMG_1407ETALs medarbeider S. William forteller om den historiske muligheten til å nå verdens største muslimske by gjennom kristen TV med sendinger 24 timer i døgnet.

Fortell litt om Pakistan.

– Pakistan har 180 millioner innbyggere, dvs. nesten like mange som England, Frankrike og Tyskland tilsammen. Det er ikke alltid lett å være kristen i vårt land. Kirker har blitt nedbrent, og kristne anklages ofte for blasfemi mot islam. Noen er blitt dømt til døden. Men mennesker er allikevel åpne for evangeliet. Gud har gitt oss mange åpne dører, ikke minst blant politikere.

Du har jobbet med Peter Ljunggren i snart syv år. Hvordan har det påvirket deg?

– Peter er kjent i byen vår, og jeg kjente til ham lenge før vi begynte å jobbe sammen. Hans store kampanjer har berørt muslimer over hele nasjonen. I 2008 ble jeg koordinator for kampanjen i Karachi. Det påvirket livet mitt enormt, og jeg har jobbet sammen med ETAL siden. Folk er forundret når de får se de under og mirakler som følger evangeliet. Budskapet om Guds nåde har også påvirket hvordan vi bringer ut budskapet. Jeg har blitt meget påvirket av kombinasjonen av vennskap og ett kompromissløst evangelium. Vi ser at vi kan være vennlige mot muslimer, samtidig som vi er frimodige med budskapet vårt.

Hvordan fikk du tro i hjertet for en kristen TV-kanal med sendinger døgnet rundt?

– Under en av kampanjene så jeg hvordan sekulære medier åpnet opp døren. Peter ble intervjuet i et program som ble sendt over hele landet, og den siste kvelden på en av kampanjene ble direktesendt over hele landet. Kristne her i Pakistan er en liten minoritetsgruppe. En kristen TV-kanal virket først totalt umulig, men som ett resultat av hvordan Gud åpnet disse dørene, ga Gud meg tro i hjertet og ledet meg et skritt av gangen slik at vi til slutt fikk lisensen vår.

Mange kristne i vest tror at kristen TV allerede finnes tilgjengelig overalt. Hvordan ser situasjonen ut i Pakistan?

– Det finnes kristne produsenter som sender via satellitt, men det store flertallet av mennesker i Pakistan har ikke tilgang til satellittsendinger, så kristen TV er ikke tilgjengelig for dem. Vi måtte ha en lisens for å kunne drive kanalen med samme frihet som hvilken som helst annen TV-kanal. Nå har vi lisensen. Staten ga tillatelse for 31 religiøse kanaler. Tretti av disse eies av forskjellige falanger innen Islam, og den eneste kristne TV-lisensen fikk vi.

Hva vil du si til ETALs støttepartnere?

– Mennesker er opprømte over hva som er på gang. Mange er meget fattige, men på tross av det,  støtter de TV-kanalen så mye de kan. Men vi er i desperat behov av støtte fra kristne i andre land. Peter og jeg leder nå arbeidet sammen. Når Peter fortalte at han trodde at ETALs støttepartnere skulle si ja til å ta det økonomiske ansvaret sammen med oss, ble jeg naturlig nok kjempeglad. Kontrakten er nå undertegnet, så fra desember kommer vi til å nå ut til verdens største muslimske by 24 timer i døgnet.

– Jeg ønsker at jeg kunne uttrykke meg på en måte som får alle lesere til å forstå hvor stort dette er. Vi får ikke mislykkes. Vi kan ikke si nei til denne muligheten. En stort takk til alle som er med og støtter arbeidet!

Nyheter

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *