Peter_Taina_bildPeter Ljunggren grunnla ETAL i 1980. Han er født og oppvokst i Småland, men har siden tenårene vært bosatt i Nord Amerika. Han besøker ofte de nordiske landene som taler på kampanjer og konferanser. Hans budskap betoner Guds nåde og kjærlighet til alle mennesker, uavhengig av religiøs eller kulturell bakgrunn. Ljunggrens internasjonale kampanjer kalles ”Vennskapsfestivaler” og samler normalt folkemengder fra 10 000 til 600 000 mennesker på ett og samme møte.

Ministries Today har rangert Ljunggren som en av de mest innflytelsesrike internasjonale evangelistene på 1900-tallet. Han studerte ved Zion Bible College, Rhode Island, USA, og startet deretter sin tjeneste. Han ble ordinert som predikant i 1982, og har doktoreksamen i teologi fra Florida Christian University og et æresdoktorat.

Ljunggren begynte med TV-sendinger i 1985. Fra 2009 til 2013 etablerte han Grace TV som Canadas største kristne TV-kanal med sendinger 24 timer i døgnet. Hans program ”You Are Loved” sendes over hele USA, Canada og i Midtøsten.

Ljunggren har grunnlagt et antall kirker, deriblant Niagra Celebration Church, som under hans tid som pastor var en av Canadas største kirker, og Toronto International Celebration Church, en i dag raskt voksende forsamling. I 1994 grunnla han predikantorganisasjonen Open Bible Faith Fellowship som under hans lederskap nådde et medlemskap på 450 ordinerte predikanter og 98 tilknyttede forsamlinger.

Bibelskolen World Impact Bible Institute (WIBI), med 3300 uteksaminerende studenter, Bild Peter till förstasidanble etablert av Ljunggren
i 1988. I dag finnes tilknyttede skoler i Nairobi, Kenya, Medan, Indonesia og Toronto, Canada. Ytterligere en campus til åpnes i 2015 i San Diego, USA.

Han har skrevet ett titals bøker, deriblant Tron som ser på Jesus og Mina Muslimska Vänner, og gir årlig ut mye studiemateriale; i skrift og gjennom digitale medier. Han er også redaktør for tidskriftene Celebrate Magazine, med global distribusjon, og MisjonsVisjonen, som gis ut i de nordiske landene hvert kvartal.

Han er gift med Taina, som er hans stadige ledsager og medhjelper i tjenesten.

Bøker av Peter Ljunggren:

Tron som ser på Jesus
Mina Muslimska Vänner
Timmen som varar en evighet
• Seger på fiendens område
• The Final Sign
• You Can Receive Healing from God
• The Power of a Second Touch
• Is Jesus Satisfied?
• Fire from Heaven
• Blood-Bought Victory

Hva andre sier om Peter

Pastor Charles Nieman (Abundant Living Faith Center)

”Peter Ljunggren har talt i vår forsamling ved mange anledninger. Hver gang han besøker oss er vi overrasket over dybden av åpenbaringskunnskap han formidler, og vi er velsignet over alle de mirakler som skjer. For meg ser det ut som at det som får alt dette til å skje, er hans utrolige hengivenhet for å se mennesker ta i mot Jesus som sin Herre og Frelser. Peter er en sann sjelevinner. Etter min mening er han en av Guds viktigste stemmer i og for denne generasjonen.”

Tim Storey (Tim Storey Ministries)

”Med jevne mellomrom reiser Gud opp noen med en unik gave og salvelse som forårsaker stor forandring. Underveis har jeg hatt muligheten til å møte mange kraftfulle Herrens tjenere. Peter Ljunggren og hans tjeneste har alltid vært en av mine favoritter. Med kombinasjonen av kraftfull forkynnelse og Guds mirakuløse kraft manifestert, tilfører han alltid ”glede i byen” hvor enn han kommer. Gud har i Peter Ljunggren reist opp en mann som virkelig skaper historie og ryster hele verden.

Marilyn Hickey (Marilyn Hickey Ministries)

”Peter Ljunggren er en pastor og evangelist med en kraftfull salvelse som forandrer verden og med lidenskap og et stort engasjement for å nå de fortapte. Peter taler med den unike autoritet som kjennetegner den som hører fra Gud og kjenner Hans Ord. Tegn og dramatiske helbredelsesmirakler følger stadig denne gudsmannen. Jeg vil ikke gå glipp av muligheten til og berøres av hans overnaturlige tjeneste og det burde ikke du heller.”

T.L. Osborn (Osborn Ministries International)

”Jeg anser Peter Ljunggren som unik blant et fåtall personer som er interessert i å dele det mirakuløse evangeliet med nasjoner i vår verden som har enkle levevilkår. Jeg har blitt så berørt av hans seirer for Guds rike i Eurasia. Han etterlot seg virkelig et sterkt inntrykk i disse landene, selv før kommunismens murer falt.”

Wayne Myers (The Great Commission Evangelistic Association)

”I løpet av nesten et halvt århundre med misjonstjeneste over hele verden, har jeg hatt gleden av å bli kjent med noen av Guds utvalgte tjenere. Peter Ljunggren er en av dem. Etter min mening er det få menn i min generasjon som har slik hengivenhet, visjon og fruktbarhet som Gud med sin nåde har gitt ham. En håndfull menn av hans kaliber ville raskt nådd ut til hele verden. Jeg har kjent ham i tjue år og anbefaler varmt hans tjeneste til pastorer og venner over hele verden.”

Dr. Larry Keefauver (Editor, Ministries Today Magazine)

”Jeg har hatt gleden av å se Peter Ljunggren holde noen av de mest kraftige helbredelseskampanjer og evangelistiske møter jeg noensinne har vært med på. Hans hjerte er hos de fortapte. Jeg tror Peter er den kommende Billy Graham for dette nye årtusenet.”

Pastor Tommy Barnett (Phoenix First Assembly of God)

”Peter Ljunggren er en mann med et enormt hjerte for mennesker, med lidenskap for Guds sannhet; en begavet mann som Gud bruker på mange fantastiske måter. Han er en venn, og enda viktigere; en av Guds utvalgte tjenere.”

Bernard J. Evans (President, Elim Fellowship)

”Pastor Peter Ljunggrens tjeneste viser Guds kjærlighet på mange ulike måter. Han er en pastor som bryr seg om mennesker; han er en leder som trener ledere; han er en evangelist som tydelig forkynner evangeliet om Jesus Kristus med kraft, han er en mann med tro på at Gud kan og vil gjøre det umulige.”