Lyset skinner i en mørk verden

Lyset skinner i en mørk verden

Det høres ut som et eventyr, men det er virkelighet; ETAL står i spissen for den første kristne TV-kanalen i verdens største muslimske by.

Det var en mørk tid med ufattelig ondskap den første julen. Herodes sto i beredskap for å begå ett forferdelig massemord på alle guttebarn i Betlehem. De skrekkinnjagende ropene fra desperate mødre og fedre skulle snart høres på gatene. Og her er vi nå 2000 år senere. Dette er også mørke dager – halshogginger, mord av uskyldige kristne, unge jenter som blir kidnappet av radikale islamister. Historien om det kristne paret i Pakistan, myrdet av en hensynsløs folkeskare som anklaget dem for blasfemi av Islam, er ennå ett eksempel på denne brutalitet som det virker som blir alt mer vanlig også i Europa. Mørket kjennes noen ganger ugjennomtrengelig.

Har Gud noe å si til oss i denne situasjonen?

Jeg tror at et av svarene er at vi skal huske på at lyset aldri skinner sterkere enn når mørket er som mørkest. Det er alltid enklere å forbanne mørket gjennom å prate om hvor vanskelig og umulig alt virker, men Gud har en bedre vei. Vi skal tenne ett lys som skingrer mørket. Vi lærer av det som skjedde i Betlehem:

”Med ett stod en Herrens engel foran dem, og Herrens herlighet lyste om dem. (Luk. 2:9)

”Herlighet” betyr vekt eller tyngde. Guds massive nærvær omga disse hyrdene. Herligheten var som ett tungt skinnende lys, et bilde på Jesus, som sa, ”Jeg er verdens lys”.

TV-kanalen – ett mirakel

At ETAL leder den første kristne TV-kanalen, med sendinger døgnet rundt, i verdens største muslimske by er ett eksempel på dette – Guds herlighet formidles der mørket er stort.

Mirakelet er at myndighetene i Pakistan (180 millioner innbyggere) har gitt lisens til å drive en kristen TV- kanal på samme vilkår som andre kanaler i landet.

Myndighetene har utstedt lisenser til 30 muslimske organisasjoner for å sende religiøse programmer med budskap om Islam og en (1) lisens til en kristen organisasjon. Dette er så utrolig stort – Gud har lagt i våre hender den eneste TV-lisensen med tillatelse å forkynne Jesu Kristi evangelium.

98 % muslimer

Karachi i Pakistan er en av verdens 10 største byer med en befolkning på 21 millioner mennesker, der cirka 98 prosent er muslimer. Det betyr at det finnes fler muslimer i Karachi enn i noen annen by i verden. Vi har nå passert 4 millioner seere. Nå når vi nesten ut til hele Karachi på 21 millioner mennesker pluss mange omliggende byer. Den raske ekspansjonen var nødvendig av flere grunner. Det er omtrent umulig for en liten kanal å overleve. Om ikke rekkevidden av kanalen hadde økt kunne dette ha blitt en bortkastet mulighet.

Som mange kanskje vet ledet jeg Canadas største, helt kristne, TV-kanal fra 2009 – 2013 (den kanalen drives nå videre av Daystar). Nå er jeg takknemlig for alt jeg har fått lære meg om kabel- og satellitt-TV. Uten den erfaringen hadde jeg ikke kunnet ta imot denne utfordringen i den muslimske verden.

Når vi nå møtte den første utfordringen om å nå Karachi blir neste skritt å fortsette å øke rekkevidden til vi når ut til alle de180 millioner menneskene i Pakistan. Deretter vil vi nå Bangladesh med 160 millioner mennesker.

En eventyrlig mulighet

Vi har ikke de finansene som kreves. Dette er ett skritt i tro. Alt jeg kan gjøre er å se visjonen og muligheten og dele den med deg. Og om du sier ”ja” kan vi gjøre noe historisk sammen for at Jesu lys skal lyse for mennesker som aldri har sett det.

For den som brenner for å nå de unådde med evangeliet er jo dette en eventyrlig mulighet.

ETALs aller første partnere husker kanskje den første kampanjen i Karachi i 1985. Jeg hadde aldri opplevd ett åndelig gjennombrudd i en muslimsk by, og jeg ble sjokkert over åpenheten for  evangeliet. Under de siste 20 årene har vi gjennomført tre kampanjer til i Karachi og hundretusener av mennesker har deltatt. Til sammen har ETAL sponset 14 kampanjer i ni byer i Pakistan. På tross av terror og militante grupper innen Islam, finnes det en enorm åpenhet.

Mange av de muslimer som kommer til kampanjene risikerer liv og sikkerhet. Våre medarbeidere i Pakistan forteller at mange nye troende ønsker at de kunne besøke en kristen menighet, men man kan ikke, da man risikerer å bli myrdet.

Det finnes en løsning – TV når nesten hvert muslimsk hjem i hele verden. Derfor finnes det behov for en TV-kanal som ikke bare når muslimer, men som også blir til hjelp for nye troende.

Til alle hjem

Kanskje noen lurer: Når ikke kristen TV allerede ut overalt? Svaret er – NEI.

TV er kraftig regulert i muslimske land. Kristne program er normalt sett ikke tillat. Dette er vanskelig for oss å forstå siden vi har kirker, kristen TV og kristne bokhandler. I den muslimske verden har man ikke samme frihet. Joda, hvem som helst kan sende program via satellitt og flere kristne organisasjoner fra Europa og Amerika gjør det, men det møter egentlig ikke behovet. I store deler av den muslimske verden er det ikke tillat for vanlige mennesker å ha de store parabolantennene som kreves for å kunne ta imot utenlandske kanaler. Uansett om det er Skandinavia eller Pakistan har kun et fåtall disse parabolantennene, der man kan få inn tusener av kanaler på forskjellige språk.

Om man vil nå massene, må man finnes på vanlig kabel-TV, som er tilgjengelig i hvert hjem. Det er det vi kan oppnå gjennom kanalen Gawahi (vitne) i Pakistan.

Gud har brukt min venn og medarbeider, S. William, for at dette skulle bli en virkelighet. William var med i en av våre kampanjer når Gud åpnet døren til å sende evangeliet til hele Pakistan gratis, under en time. Kort tid etter dette fikk vi en lignende mulighet, da sekulær TV i Pakistan sendte direkte fra den siste kvelden på en kampanje, til praktisk talt hele landet. Dette åpnet dører og fødte tro i Williams hjerte for ett ennå større mirakel – en permanent lisens for kristen TV.

Nå har det altså skjedd. Derfor kommer dette bladet til deg med trengende budskap. ETAL behøver din hjelp. Det finnes ikke tid til å vokse litt av gangen. For å gjøre kanalen livskraftig og for å få det gjennomslag vi trenger må vi fortsette å ekspandere umiddelbart.

Rett på sak altså – vi trenger ett økonomisk gjennombrudd!

Jeg var ikke villig

Når jeg først hørte om denne muligheten til å drive en TV-kanal i den muslimske verden, sa jeg: ”Hvorfor får jeg denne mulighet?” Jeg ville ikke ta utfordringen. Jeg vet jo at Gud elsker verden og at det også inkluderer verdens 1,7 milliarder muslimer, men jeg er også en realist. Jeg vet at all denne ondskap utført av radikale islamister har gjort at mange kristne ikke er villige til å gi av pengene sine eller tenke på å nå den muslimske verden. Denne nådeløse drepingen gjør meg sint. Jeg blir kvalm når jeg tenker på den ubegripelige brutaliteten, og jeg forstår at andre tenker på samme måte. I samme sleng som tilbudet om TV-kanalen kom, sendte en pastor en artikkel til meg fra en kristen avis. Forfatteren mente at muslimer var håpløse og at kun noen få kunne bli frelst.

Jeg sa: ”Herre, jeg vet ikke om noen vil støtte en satsing på å nå muslimer. Herre, kan Du ikke gi ansvaret for dette prosjektet til noen annen? Det finnes så mange andre kristne organisasjoner som har mye mer penger og resurser”.

Mens jeg klaget til Herren og til Taina og foreslo for Gud at Han skulle tale til noen annen, kunne jeg ikke riste av meg Jesu ord:

”Og evangeliet må først forkynnes for alle folkeslag.” (Mar. 13:10). Etter en og en halv dags kamp hørte jeg Herren tale i min ånd:

”Jeg kaller deg derfor at du kommer til å si ’ja’ og når du har sagt ’ja’ kommer Jeg til å gi deg støttepartnere som også sier ’JA’”.

Jeg ønsker at jeg kunne fortelle at jeg hørte på Gud umiddelbart, men jeg kjempet imot under flere timer helt til jeg til slutt ga opp og sa: ”Herre, jeg skal lyde Deg.”

Det innebar ikke at pengene plutselig kom flyvende fra skyene. Vi har ikke de pengene som trengs. I tro på at dette virkelig er ett prosjekt fra Gud har jeg sagt til våre medarbeidere og kabel-operatører i Pakistan at vi kommer å satse fremover. Noen syns helt sikkert at jeg tar en risiko og det stemmer nok, men min erfaring er at når Herren taler tydelig om en mulighet og vi sier ja, da vil Gud røre ved menneskers hjerter.

Terrorister kan bli frelste

Det finnes bare en måte å beseire ondskapen på-evangeliet. Apostelen Paulus var en morder, men Jesus forandret ham. Jesus er den samme i dag!

ETALs medarbeider, S. William, sa: ”Peter, jeg tror at vi kommer til å få se en million mennesker ta imot evangeliet under det første året. ”På en måte håper jeg at det blir sånn, men på samme tid er jeg litt redd for den oppgaven. Jo fler mennesker vi når, desto større ansvar har vi.

Dette prosjektet har flere aspekter. Programmer produseres nå i Pakistan. Vårt eget program, You Are Loved (Du er elsket) og de budskap jeg har forkynt under våre kampanjer, oversettes nå til det pakistanske språket.

TV-lisensen godkjenner kun noen få timers utenlandske program per døgn. Det betyr at kun noen få predikanter fra Vestverden kommer til å bli invitert til å delta. Resten av programmene må lages i Pakistan.

En annen ting er at det går ikke å bare sende engelske programmer. Det spiller ingen rolle hvor velkjente de amerikanske eller europeiske predikantene er. Dessverre er mange av de kristne TV-programmene som sendes i vestverden irrelevante både kulturelt og åndelig i et muslimsk land. De emnene som blir diskutert kan ofte ikke appliseres på de menneskene som lever i den ikke-kristne verden.

S. William sier, ”Peter er så velkjent i Pakistan gjennom kampanjer at etterspørslene av hans program er stor”. Ett fåtall andre internasjonale predikanter skal være med, men de må ha ett budskap som setter Jesus i sentrum – ikke politikk, personlige meninger, ikke noen manipulerende innsamlingsmetoder eller lignende vil være tillatt.

Ny bok leder muslimer til frelse

En annen utfordring er oppfølgingen av nye troende. Jeg har akkurat skrevet en ny bok for muslimer, med tittelen Håp for deg – fra Jesus Kristus. Denne boken er skreddersydd for å lede muslimer til Kristus. Vi kommer først til å trykke 200 000 eksemplar og tilby den gratis til alle tittere. Boken har fire kapitel:

  1. Vitnesbyrd om Jesus Kristus
  2. Jesus og menneskers dilemma om synd
  3. Hva Jesus har gjort for deg
  4. Jesus i dag

I slutten av boken finnes en klar beskrivelse om hvordan man tar imot Kristus og hvordan man ber frelsesbønnen.

Vi har mange muslimer i Skandinavia i dag og kanskje troende her vil ha en slik bok å gi til muslimer. Jeg håper vi får mulighet til å gi den ut her også.

Kan du være med og ta ett skritt i tro? Kan du gi 1000 kr, 2000 kr, 5000 kr eller 10 000kroner? Jeg ber også Gud om 300 nye månedlige støttepartnere i Skandinavia som kan gi 150 kroner i måneden eller mer, ifølge Herrens ledelse. La Gud røre ditt hjerte.

Takk i Jesu navn!

KLIKK HER FOR ATT GI EN GAVE NÅ!

Peters blogg


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *