israel_wayofpeace

Fredens Vei (engelsk Way of Peace) er en virksomhet innen ETAL. Formålet med dette arbeidet er å spre evangeliet blant jøder og arabere i Israel og Midtøsten. Fredens Vei tilstreber å presentere Guds nåde til Midtøstens folk, gjennom:
  • å støtte evangelistiske prosjekter i Israel
  • å gi månedlig støtte til lokale jødiske og arabiske evangelister og pastorer, som driver med pionerarbeidge
  • ledertrening
  • litteratur
  • å nå jøder så vel som muslimer i alle Midtøstens land og utover verden
  • rehabiliteringsprosjekt blant unge jøder i Jerusalem


Peter Ljunggren om Fredens Väg

Muslim_man_and_Peter

”Med tårer i øynene sa en jødisk pastor til meg, ”Det finnes tre typer kristne som er interessert i Israel. Først, de som kommer for å besøke alle de hellige stedene. For det andre, de som støtter staten Israel. For det tredje, finnes det noen få slik som du Pastor Peter; som kommer for å se hva Jesus gjør blant folket i landet vårt. Takk for at du kommer, det betyr så mye.”

Drømmen startet for et antall år siden når Herren talte til meg ut i fra Apg 9:15, ”Gå … for å bære Mitt navn fram for hedningefolk, konger og Israels barn.”

Jeg opplevde den Hellige Ånd hviske på innsiden, ”Hva har du gjort for Israels barn”? For mine indre øyne så jeg hvordan vi hadde berørt verden … millioner har kommet til Jesus Kristus … men hvordan er det med Israels folk? Hvordan er det med Midtøsten?

Ved ulike anledninger har jeg besøkt Israel for å lære og kjenne jødiske og arabiske kristne ledere bedre. Det finnes mye religion i Israel, men lite eller ingen kunnskap om det nye livet i Jesus Kristus. De fleste har ingen anelse om hva evangeliet har å si.

Line

De fleste kristne som er født på ny elsker Israel og det jødiske folket men veldig få gir noen reell støtte til messianske evangelistiske menigheter i Israel. Mange gir til organisasjoner som støtter staten Israel, og det er bra. Israel behøver all hjelp og alle venner de kan få. Men vi må huske at Jesus utgytte sitt blod for mennesker – for individer – ikke for statlige institusjoner. Det er det jødiske folket og det arabiske folks frelse som er det viktigste.

Selv om det finnes ”kristne” aktiviteter i Israel, holdes disse aktivitetene sørgelig nok bak stengte dører i avskilte områder kun for kristne. Å nå ut med evangeliet er et nesten ukjent fenomen.

Det var dette mine besøk i Israel handlet om – å finne lokale sjelevinnende Jesustroende, både jøder og arabere. Resultatet er virksomheten Fredens Vei.

Det handler jo ikke om et engangstilfelle. Vi satser nå hver måned og vi regner med å ekspandere ettersom Herren hjelper oss.

Muslim_woman_1

Takk Gud for muligheten til å velsigne Israels folk. Forvent Guds velsignelse i ditt liv når du prioriterer Hans evangelium for Israel.

Takk for at du åpner ditt hjerte. Jesus gråt over Jerusalem. Paulus var villig til å bli ”fordømt” for sine landsmenns frelse. La oss gjøre hva vi kan for ISRAEL og MIDTØSTEN. Jeg venter på ditt gjensvar. Takk for din deltakelse!

– Peter